Go to content

Morgon, kväll och natt, en upptäcktsresa.

Soluppgången och solnedgången på marken är en fantastisk upplevelse. Himlens färger som reflekteras i isen får dig att känna dig som en del av en impressionistisk målning.

Under en molnfri natt, långt från stadens ljus, kan du se stjärnorna och månen när de är som starkast. Att åka skridskor under den tysta natthimlen är meditativt.

Under en upplevelse för livet kan du åka skridskor på naturis och njuta av lugnet och skönheten i vinternaturen tillsammans med en erfaren och utbildad guide.

Under utflykten lär du dig också att åka skridskor på is och i backcountry beroende på gruppens behov och de aktuella isförhållandena. Vi kommer att ha en kort lunchpaus under den två timmar långa utflykten.

För att delta i utflykten krävs utbildning i skridskoåkning och obligatorisk säkerhetsutrustning (lista över säkerhetsutrustning nedan).

Om du inte har någon campingutbildning rekommenderar vi följande

Introduktion till expeditionsskridskoåkning eller nybörjarutbildning

Följ med oss på en expedition

Du bör klä dig lämpligt för expeditionen. Genom att lägga lager på lager kan du se till att du är varm, men det är också möjligt att lätta på kläderna om det behövs. Vi rekommenderar ett underställ, en ull- eller fleecejacka, vindtäta byxor och jacka, handskar och en hatt. Förutom den obligatoriska säkerhetsutrustningen bör du packa med en varm dryck och campingutrustning i ryggsäcken.

Plats

Vi föredrar att åka skridskor i de fantastiska havslandskapen i östra Helsingfors. Utgångspunkten är Helsinki Skatings lokaler på Kallvikinniementie 35, 00980 Helsingfors. Google Maps

Observera att expeditionsskridskoåkning alltid sker på naturens villkor.

På grund av omständigheterna kan startpunkten eller tiden ibland behöva flyttas. Du får ett separat meddelande om detta.

Mer information finns på följande adress

Varaktighet: 2 timmar

Antal deltagare: 4 - 18 personer. Om färre än 4 personer är anmälda kan utflykten ställas in. Detta kommer att meddelas genom ett meddelande. I detta fall kan deltagaren följa med på en annan utflykt eller få pengarna tillbaka.

Instruktioner.

Svårighetsgrad: lätt (nivå 5/5).

Målet är att alla ska kunna njuta av vinterisupplevelsen i lugn och ro.

I priset ingår: guide och olycksfallsförsäkring.

Nu kan du också betala för utflykten medidrottsförmåner, Epass, Smartum och Edenred.

Kolla in vår hyrutrustning.

I menyn högst upp på sidan hittar du utrustning som kan hyras. Om du hyr skridskor ska du komma för att justera bindningarna 20 minuter innan utflykten börjar.

Obligatorisk säkerhetsutrustning: vandringsskridskor, snorkel, visselpipa, isstavar, kastrep med förlängningssladd, ryggsäck med höftbälte, ombyte och handduk i vattentät ryggsäck, snacks och varma drycker.

Rekommenderad utrustning: knä- och armbågsskydd, hjälm, sadelskydd, brytningsjacka, 2 plastpåsar, skyddsglasögon, solglasögon, mobiltelefon i vattentät förpackning, pengar för oförutsedda situationer, pappershanddukar.