Weiter zum Inhalt
Lahjakortti retkiluistelun tutustumisretkeen 98€.
Preis 98,00 € / St.

Händler

Helsingin Retkiluistelutuomas@helsinginretkiluistelu.fi+358 40 5844665USt-IdNr.1359170-0AGBs für Händler

Lahjakortin saaja pääsee luistelemaan luonnonjäille kokeneen ja koulutetun oppaan johdolla. Aiempaa retkiluistelukokemusta tai -koulutusta ei edellytetä.

Parituntisella retkellä käydään läpi jääturvallisuuden perusasioita, luistellaan luonnonjäällä ja ennen kaikkea nautitaan talvisen luonnon rauhasta ja jäämaisemista. Pidämme retkellä evästauon luonnonkauniissa paikassa. 

Vuokravälineistö sisältyy retken hintaan. Lahjakortin saaja voi halutessaan ottaa veloituksetta mukaansa yhden retkiluistelukoulutuksen käyneen ystävänsä, jolla tulee olla oma luisteluvälineistö.

Lahjakortin käyttäminen

Lahjakortin saaneelle annetaan ennakkotietoa retkien ajankohdista, jolloin hän voi ilmoittautua itselleen parhaiten sopivalle retkelle. Tutustumisretkiä järjestetään pitkin talvea.

Mukaan retkelle

Retkelle kannattaa pukeutua säänmukaisesti. Kerrospukeutumisella voi varmistaa, että on lämmin, mutta tarvittaessa vaatteita on mahdollista myös keventää. Suosittelemme aluskerrastoa, villa- tai fleecetakkia, tuulenpitäviä housuja ja takkia, hanskoja sekä pipoa. Retken hintaan kuuluvassa repussa voi säilöä varavaatteita, lämmintä juomaa ja retkinaposteltavaa.

Luistelumukavuuden kannalta on ratkaisevaa, että jalkineissa on korkea ja tukeva nilkkaosa. Jalkineet eivät kuulu retken hintaan. Useimmat retkeilykengät käyvät retkiluistimiimme. Perinteisen hiihtotavan monot ja pehmeänilkkaiset retkikengät eivät sovellu retkiluisteluun. Jos haluaa luistella hiihtoluistelumonoilla, kannattaa ilmoittaa varauksen yhteydessä monojen sidemalli: BC, SNS (pilot), NNN (Prolink, Turnamic).

Luistelualue. Sijainti. Olosuhteet.

Luistelualueeksi valitaan erityisen turvallisia jäitä. Luistelemme mieluiten Itä-Helsingin upeissa merimaisemissa. 

Lähtöpaikkana on tällöin Helsingin Retkiluistelun toimipiste, Kulttuurikeskus Sofiassa, Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki. Auton voi jättää Sofian P-paikalle.

Kävele vaalean tiilitalon taakse, käänny vasemmalle ja etene rannan suuntaisesti n. 50 m. Tässä on Helsingin Retkiluistelun toimitilat, WC (retken alussa ja lopussa) ja suojaisa paikka säätää varusteita.

Huomioithan, että retkiluistelua harrastetaan aina luonnon ehdoilla. Olosuhteiden takia lähtöpaikkaa tai aikaa saatetaan joskus joutua siirtämään. Sellaisesta tapahtuu harvoin. Muutoksista tiedotetaan erillisellä viestillä.

Retken kesto: Noin 2 h

Osallistujamäärä: 5-12 henkeä (+ mahdolliset koulutetut retkiluistelijakaverit).

Opastus: Helsingin Retkiluistelun ammattiopas

Retken vaativuus: Retki soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille. Tarkoituksena on, että jokainen pääsee rauhassa nauttimaan talvisesta jäästä ja maisemista. Retkelle osallistuminen ei edellytä aiempaa retkiluistelukokemusta. Kokemus hiihtoluistelusta, jääkiekko-, kauno-, tai rullaluistelusta on eduksi. Jos osallistujalla ei ole mistään luistelusta aiempaa kokemusta, suosittelemme retkeä ennen yksityistuntia.

Sairaudesta tai taipumuksesta, joka saattaa vaikuttaa harjoitukseen osallistumiseen tulee ilmoittaa etukäteen ohjaajalle.

Hintaan sisältyy: Opastus ja vuokravälineistö: retkiluistimet (pumppusiteillä), jääsauvat, naskalit, heittoliina, reppu, kuivapussit. Osallistujalla tulee olla mukanaan omat jäykkänilkkaiset jalkineet.

Osallistujat on vakuutettu. 

Liikuntaedut: Voit maksaa lahjakortin myös liikuntaeduilla, Epassilla ja Smartumilla suoraan verkkokaupan kautta!

Tutustu vuokravälineisiimme.

Sivun yläreunan valikosta löytyy lisävälineitä vuokrattavaksi.

Kypärän voi varata erikseen (+ 5 €).

Kevyitä polvi- ja kyynärsuojia suositellaan.