Siirry sisältöön
Intro. Tutustu retkiluisteluun
98,00 € / 2 h
Hinta sisältää 1 henkilön.

Guiding other than Finnish

Kauppias

Helsingin Retkiluistelutuomas@helsinginretkiluistelu.fi+358 40 5844665Y-tunnus:1359170-0Kauppiaan ehdot

Tutustuminen retkiluisteluun

Tällä retkellä pääset luistelemaan luonnonjäillä helposti ja turvallisesti sekä nauttimaan talvisen luonnon rauhasta kokeneen ja koulutetun oppaan kanssa. Aiempaa retkiluistelijakokemusta tai -koulutusta ei edellytetä. Pidämme parituntisella retkellä lyhyen evästauon luonnonkauniissa maisemassa. Jos olet koulutettu retkiluistelija ja haluat esitellä lajia tuttavallesi, pääset mukaan ilmaiseksi. 

Ohjelma:

  • Varusteiden sovitus, 20 min

  • Esittelykierros ja jääinfo, 10 min

  • Luistelua luonnonjäällä, 30 min

  • Tauko luonnonkauniissa paikassa omin eväin, 20 min

  • Luistelua lähtöpaikkaan, 25 min

  • Lopetus ja varusteiden purkaminen, 15 min 

Mukaan retkelle:

Retkelle kannattaa pukeutua säänmukaisesti. Kerrospukeutumisella voit varmistaa, että sinulla on lämmin, mutta tarvittaessa vaatteita on mahdollista myös keventää. Suosittelemme aluskerrastoa, villa- tai fleecetakkia, tuulenpitäviä housuja ja takkia, hanskoja sekä pipoa. Retken hintaan kuuluvassa repussa voit säilöä varavaatteita, lämmintä juomaa ja retkinaposteltavaa.

Kirjaa ilmottautumisen yhteydessä kengännumerosi kohtaan "Lisätietoja". Jos haluat luistella omilla LUISTELUhiihtomonoilla, ilmoita monojesi sidemalli: BC, SNS (pilot), NNN (Prolink, Turnamic)...

Sijainti:

Luistelemme mieluiten Itä-Helsingin upeissa merimaisemissa Lähtöpaikkana on tällöin Helsingin Retkiluistelun toimitilat Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki. Google Maps

Auton voi jättää Kulttuurikeskus Sofian P-paikalle. Kävele vaalean tiilitalon taakse, käänny vasemmalle ja etene rannan suuntaisesti n. 50 m. Tässä on Helsingin Retkiluistelun toimitilat, WC (retken alussa ja lopussa) ja suojaisa paikka säätää varusteita.

Sää: Luonnonjäällä liikutaan aina luonnon ehdoilla. Olosuhteiden takia lähtöpaikkaa tai paikkaa saatetaan joskus joutua siirtämään. Tätä tapahtuu yllättävän harvoin ja siitä tiedotetaan erillisellä viestillä. Samoin, jos retkelle ilmoittautuu alle 4 henkilöä.

Jos merijää ei salli luistelua, luistelemme lähijärvien luonnonjäällä tai auratulla radalla. Jos sää ei lainkaan salli luistelua, siirretään lähtöaikaa. Jos siirtäminen ei onnistu, rahat palautetaan.

Osallistujamäärä: 4-12 henkeä (+ mahdolliset koulutetut retkiluistelijakaverit).

Opastus: Helsingin Retkiluistelun ammattiopas

Retken vaativuus: Tarkoituksena on, että jokainen pääsee rauhassa nauttimaan talvisesta jäästä ja maisemista. Retki on helppo, eikä edellytä aiempaa retkiluistelukokemusta. Aiempi kokemus hiihtoluistelusta, jääkiekko-, kauno-, tai rullaluistelusta on eduksi. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta mistään luistelusta, suosittelemme yksityistuntia.

Sairaudesta tai taipumuksesta, joka saattaa vaikuttaa tapahtumaan osallistumiseen tulee ilmoittaa etukäteen.

Hintaan sisältyy:  

  • Luistelu- ja turvallisuusvälineistö: retkiluistimet, monot, naskalit, pilli, jääsauvat, jäämittari, kypärä, polvisuojukset, kelluttava reppu, heittoliina.

  • Ilmoita kengännumerosi varauksen lisätietoihin. Jos käytät omaa monoa ja tarvitset vain luistimet, ilmoita lisätietoihin monosi sidemalli (NNN, SNS, BC, vaelluskenkä). Huom: perinteisen hiihtotavan monot eivät sovelly retkiluisteluun. Vaelluskengässä tulee olla tukeva nilkkaosa.

  • Välineiden luovutus, käyttöopastus, jääinfo, retken ohjaus

  • Tapaturmavakuutus

Liikuntaedut: Voit maksaa retken myös liikuntaeduilla, Epassilla ja Smartumilla suoraan verkkokaupan kautta! Kysy Edenredin käyttöohjetta spostilla.