Siirry sisältöön
98,00 € / 2 h

Kauppias

Helsingin Retkiluistelu tuomas@helsinginretkiluistelu.fi +358 40 5844665 Y-tunnus: 1359170-0 Kauppiaan ehdot

Tutustuminen retkiluisteluun. Aiempaa kokemusta ei edellytetä.

Tällä retkellä pääset luistelemaan luonnonjäillä helposti ja turvallisesti sekä nauttimaan talvisen luonnon rauhasta kokeneen ja koulutetun oppaan kanssa. Aiempaa retkiluistelijakokemusta tai -koulutusta ei edellytetä. Pidämme parituntisella retkellä lyhyen evästauon luonnonkauniissa maisemassa. Jos olet koulutettu retkiluistelija ja haluat esitellä lajia tuttavallesi, pääset mukaan ilmaiseksi. 

Ohjelma:

  • Varusteiden sovitus Helsingin Retkiluistelun toimitilassa, 25 min

  • Siirtyminen rantaan. Pieni esittelykierros ja jääinfo, 10 min

  • Luistelua merijäällä, 40 min

  • Tauko luonnonkauniissa paikassa omin eväin, 15 min

  • Luistelua lähtöpaikkaan, 25 min

  • Lopetus ja varusteiden purkaminen, 15 min 

Mukaan retkelle

Retkelle kannattaa pukeutua säänmukaisesti. Kerrospukeutumisella voit varmistaa, että sinulla on lämmin, mutta tarvittaessa vaatteita on mahdollista myös keventää. Suosittelemme aluskerrastoa, villa- tai fleecetakkia, tuulenpitäviä housuja ja takkia, hanskoja sekä pipoa. Retken hintaan kuuluvassa repussa voit säilöä varavaatteita, lämmintä juomaa ja retkinaposteltavaa.

Useimmat retkeilykengät käyvät retkiluistimiimme. Luistelumukavuuden kannalta on olennaista, että kengissä on korkea ja tukeva nilkkaosa. Perinteisen hiihtotavan monot ja pehmeänilkkaiset retkikengät eivät sovellu retkiluisteluun Jos haluat luistella hiihtoluistelumonoilla, ilmoita varatessasi monojesi sidemalli: BC, SNS (pilot), NNN (Prolink, Turnamic)..

Sijainti

Luistelemme mieluiten Itä-Helsingin upeissa merimaisemissa Lähtöpaikkana on tällöin Helsingin Retkiluistelun toimitilat Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki. Google Maps

Auton voi jättää Kulttuurikeskus Sofian P-paikalle. Kävele vaalean tiilitalon taakse, käänny vasemmalle ja etene rannan suuntaisesti n. 50 m. Tässä on Helsingin Retkiluistelun toimitilat, WC (retken alussa ja lopussa) ja suojaisa paikka säätää varusteita.

 Lisätietoja

Osallistujamäärä: 4-12 henkeä (+ mahdolliset koulutetut retkiluistelijakaverit).

Opastus: Helsingin Retkiluistelun ammattiopas

Retken vaativuus: Tarkoituksena on, että jokainen pääsee rauhassa nauttimaan talvisesta jäästä ja maisemista. Retki on helppo, eikä edellytä aiempaa retkiluistelukokemusta. Aiempi kokemus hiihtoluistelusta, jääkiekko-, kauno-, tai rullaluistelusta on eduksi. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta mistään luistelusta, suosittelemme yksityistuntia.

Sairaudesta tai taipumuksesta, joka saattaa vaikuttaa tapahtumaan osallistumiseen tulee ilmoittaa etukäteen.

Hintaan sisältyy: Opastus ja vuokravälineistö: retkiluistimet (pumppusiteillä), jääsauvat, naskalit, heittoliina, reppu, kuivapussit. Osallistujat on vakuutettu. 

Liikuntaedut: Voit maksaa retken myös liikuntaeduilla, Epassilla ja Smartumilla suoraan verkkokaupan kautta!

Vuokravälineitä:

Sivun yläreunan valikosta löytyy lisävälineitä vuokrattavaksi.

Kypärän voi varata erikseen (+ 5 €).

Kevyitä polvi- ja kyynärsuojia suositellaan.

Muuta:

Huomioithan, että retkiluistelua harrastetaan aina luonnon ehdoilla. Sään takia lähtöpaikkaa tai aikaa saatetaan joskus joutua siirtämään. Samoin, jos retkelle ilmoittautuu vain 0-3 hekilöä. Sellaisesta tapahtuu harvoin ja siitä tiedotetaan erillisellä viestillä. Jos siirtäminen ei onnistu, rahat palautetaan.