Siirry sisältöön
Tuomas Hannikaisen tarina

Elämäntyöni olen tehnyt muusikkona. Kapellimestarintyö vei kymmeniin maihin, satojen orkestereiden ja yleisöjen eteen. Lasteni synnyttyä vähensin matkustamista ja suuntauduin tutkimuksen pariin. Valmistuin musiikin tohtoriksi aiheenani Sibeliuksen näyttämömusiikki.

Vuosien ajan olen opettanut Sibelius-Akatemian nuoria kapellimestareita legendaarisen maestron, professori Jorma Panulan mukana. Tämä kokemus sekä kapellimestarityö on avannut näköalapaikan luovuuteen ja johtajuuteen.

Taiteen, etenkin äänen hoitavuus on kiehtonut minua pitkään. Opiskelin sointumaljarentouttajaksi. Olen opiskellut laaja-alaisesti myös näyttämötaiteita ja toiminut yli 20. vuoden ajan improteatterissa.

Nautin siitä, että saan työskennellä kauneuden keskellä muiden ihmisten parissa. Valmistuin vuosituhannen vaihteessa työnohjaajaksi (Story) sekä toiminnallisen ryhmätyön ohjaajaksi (TRO), sittemmin myös psyko-, sosiodraamaohjaaksi (Fepto) ja äänimaljahoitajaksi. Tämä kaikki on ollut suurena apuna ryhmien kanssa toimimisessa. 

Yksi intohimoni, argentiinalainen tango, on liian pitkään ollut jäissä. Ehkä kuuma tango saa tilaisuutensa jäiden sulaessa.